Behandelingen – Diëtistenpraktijk Weet & Eet

Behandelingen


Wat heeft Weet & Eet te bieden?Als diëtist geef ik persoonlijke begeleiding, advies en coaching hoe u op een juiste en gezonde manier uw gezondheid en leefpatroon zou kunnen verbeteren. Samen met u bekijk ik hoe inpassing van de adviezen in uw persoonlijke situatie mogelijk is. Want wat vooral belangrijk blijft: kies vooral de wijze waar u uzelf goed bij voelt.

Er zijn uiteenlopende redenen waardoor u behoefte kunt hebben aan begeleiding van mij:

- Adviezen voor een gezond en volwaardig voedingspatroon - Afvallen volgens het BIAmed concept - COPD - Darmklachten - Diabetes Mellitus type 1 & 2 - Drinkvoeding - Eetstoornissen - Hartziekten zoals hartfalen - Hypercholesterolemie - Hypertensie - Ijzertekort - Jicht - Leefstijlbegeleiding - Maagklachten - Meting van de lichaamssamenstelling door de BIA- impedantiemeting. - Nierziekten - Overgewicht bij kinderen en volwassenen - Ondergewicht, ondervoeding of ongewenst gewichtsverlies - Osteoporose - Sondevoeding - Voedingsadvies tijdens en na zwangerschap - Voedselovergevoeligheid - Ziekte van Parkinson

U kunt mij gerust contacteren over begeleiding bij andere ziektebeelden. Een uitgebreid overzicht van redenen van doorverwijzing is te vinden op Artsenwijzer diëtetiek

Of zoekt u juist begeleiding in het beginnen met bewegen? Wellicht zijn de wandelconsulten van Weet & Eet dan iets voor u. Al wandelend in de buurt van de spreekuurlocatie heeft u een consult met mij waarin alle knelpunten en vragen worden besproken. Na afloop wordt het weeg - en meetmoment gedaan op de praktijk. Bij Weet & Eet kunt u gelijk in beweging komen, letterlijk en figuurlijk!

ConsultgesprekkenWanneer u zelf of via een verwijzing voor het eerst contact opneemt met de praktijk, wordt een eerste consult van een uur ingepland. In het eerste consultgesprek wordt gestart met de anamnese waarin gegevens over uw klachten, voeding- en leefgewoonten en persoonlijke omstandigheden worden verzameld. Daarna volgt een uitgebreide lichaamsanalyse waarbij gebruik kan worden gemaakt van de Bio - elektrische impedantie analyse (BIA) Deze indirecte methode voor het meten van de lichaamssamenstelling meet via elektronische geleiding de weerstand binnen het lichaam. Door de mate van weerstand wordt de lichaamssamenstelling bepaald om exact te meten hoe uw algehele gesteldheid is, waardoor een écht advies op maat kan worden gegeven. Ook kan de meting een startpunt zijn in het begeleidingstraject. De meting is eenvoudig uit te voeren en niet belastend.

Voorafgaand aan het eerste gesprek krijgt u een eetdagboek per mail toegestuurd zodat alle informatie bij het eerste gesprek beschikbaar is.

In de vervolgconsulten bespreken we uw ervaringen en bekijken we samen welke stappen er nog gezet moeten worden in het behalen van de behandeldoelen. Tijdens deze gesprekken wordt steeds een nieuwe meting van uw lichaamssamenstelling gedaan, zodat het advies eventueel kan worden bijgesteld voor het beste resultaat. Bij Weet & Eet gaat het niet om het korte termijn resultaat, maar om een blijvende verandering! Deze consultgesprekken duren ongeveer 15 minuten. Bij een verwijzing vanuit uw (huis)arts zal ik een terugrapportage sturen.

Afvallen met BIAmedHet BIAmed concept kent vier pijlers die succes en veiligheid garanderen: in de beginfase val je af door het gebruik van 1 of 2 maaltijdvervangers per dag naast een gewone maaltijd. Hierdoor verliest u vet, maar behoudt uw spiermassa. Elke 2 weken wordt het programma gevolgd dmv de speciale BIA meting. Als laatste volgt de stabilisatie fase waarin vooral een gezond voedingspatroon met een stabiel gewicht centraal staat. Deze laatste fase is zonder het gebruik van maaltijdvervangers. Voor meer informatie: BIAmed

GLI KennemerlandMet de GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) volgt u sessies bij de leefstijlcoach, neemt u deel in de workshops van de diëtist en start u met bewegen of sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut. Het traject van GLI Kennemerland bestaat uit individuele en groepssessies en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekering (en gaat tevens niet af van uw eigen risico!) Dus wilt u de regie over uw eigen gezondheid weer terug? Heeft u al verschillende afvalpogingen gedaan? Is uw energie niveau niet optimaal? Is er al sprake van Diabetes of andere chronische ziekten? Bent u gemotiveerd maar weet u niet hoe u moet starten? Geef u dan gelijk op voor de GLI Kennemerland leefstijlprogramma.