De Diëtist – Diëtistenpraktijk Weet & Eet

De Diëtist


Wie ben ik?

Ireen Ammerlaan

Mijn naam is Ireen Ammerlaan en ik ben in de zomer van 2008 succesvol afgestudeerd van de 4 jarige - opleiding Voeding & Dietetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Als diëtist ben ik allround opgeleid en kunt u voor alle voeding gerelateerde problematiek bij mij terecht. Na het behalen van mijn diploma heb ik werkervaring opgedaan bij vrijgevestigde diëtistenpraktijken en verpleeg - en verzorginstellingen in Haarlem, Alphen a/d Rijn, Hilversum en Amsterdam. Ik heb daarbij verschillende doelgroepen begeleid en ervaring opgedaan in het geven van voedingsvoorlichting.

In het voorjaar van 2016 ben ik voor het eerst moeder geworden van een zoon. Deze mooie gebeurtenis in mijn leven heeft mij het laatste beetje extra lef gegeven om het avontuur van het runnen van een eigen bedrijf aan te gaan. In de eerste weken als moeder, zijn ook de eerste stappen gezet met mijn diëtistenpraktijk Weet & Eet. Diëtistenpraktijk Weet & Eet staat voor: Kennis is de eerste stap naar het verbeteren van je gezondheid

Je gezondheid kan je deels zelf beïnvloeden door gezond te leven. Het maken van bewuste keuzes maakt je krachtig, zelfverzekerd en gelukkig. Dit proces is bij elk persoon weer anders, maar het belangrijkste blijft; probeer het en geloof in jezelf en creëer blijvende verandering. Niet alleen om te leren bewust te eten, maar óók om een verandering in het denken over voeding te bereiken. Het adviseren hierin blijft een grote uitdaging en maakt mijn werk erg afwisselend. Het vak diëtist heeft mij daarom altijd al geïntereesseerd, ook omdat de voedingswetenschap altijd in beweging is. Voeding is er altijd en advies hierover blijft nodig!

Mijn kennis houd ik scherp door jaarlijkse nascholing of cursussen te volgen en regionale vergadering bij te wonen zodat ik altijd op de hoogte blijft van ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

Sinds de zomer van 2018 ben ik ook geregistreerd leefstijlcoach en gecertificeerd Beweegkuur coach, waardoor u ook voor leefstijlbegeleiding een programma kan volgen. De GLI is een gecombineerde leefstijlinterventie wat in samenwerking wordt gegeven samen met drie andere praktijken binnen de regio.

Ik hoop u snel in mijn praktijk te ontmoeten!

Aangesloten bij:

Samenwerking met:

Schermafbeelding 2017-01-13 om 13.39.53
biamed
logo Hoed
BeweegKuur_logo