Nieuws – Diëtistenpraktijk Weet & Eet

Nieuws

Voedingnu.nl - RSS website Voedingnu.nl - RSS website

  • Passé-nummers
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Afgelopen week was ik bij het Issuecongres in Amsterdam. Interessant, want er kwamen allerlei kwesties voorbij. Tijdens de borrel kon ik het niet laten om, onder het genot van een truffel- bospaddenstoelbitterbal, te beginnen over issues op het gebied van voeding. Daarover was de groep unaniem: zéker niet E-nummers. Die zijn zó 2015! Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • 'Klimatariër' is flexitariër die zich bewust is van de milieu-impact van de voedselproductie
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Consumenten worden zich steeds meer bewust van de klimaatimpact van voedsel. Zeker flexitariërs weten steeds beter welke invloed voedselproductie heeft op het milieu. Ze worden al ‘klimatariërs’ genoemd. […]

  • Voor het eerst verkiezing 'Leefstijlarts van het Jaar'
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Op het jaarlijkse Arts en Leefstijl congres vindt voor het eerst de 'Leefstijlarts van het Jaar' plaats. Artsen die hiervoor in aanmerking komen, kijken eerst met hun patiënten kijken naar de leefstijl voordat ze pillen voorschrijven. […]

  • Dansend het nieuwe jaar in
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Heb er nooit bij stilgestaan dat het zo slecht gesteld is met de voedingskennis van dansers, terwijl het om een serieuze vorm van topsport gaat. Er is geen uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, maar ex-profdanseres Karin Lambrechtse, die zich omschoolde tot diëtiste, deelt het van inside de danswereld mee in dit nummer. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 1. […]

  • Wassen van groente helpt nooit
    on 1 januari 1970 at 00:00

    De US Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten (VS) onderzocht de aanwezigheid van pathogene micro-organismen op avocado’s en rapporteerde daar eind december 2018 over. […]

  • Vakmedianet neemt VMT en Voeding Nu van MYbusinessmedia over
    on 1 januari 1970 at 00:00

    De directies van de Vakmedianet Groep en MYbusinessmedia hebben vandaag de overname van VMT, Voeding Nu en VMT Food.be per 1 maart a.s. van MYbusinessmedia, aangekondigd. […]

  • Ekomenu komt met op-DNA-gebaseerde maaltijdpakketten
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Ekomenu heeft zijn diensten uitgebreid. Vanaf heden kunnen consumenten ook maaltijdpakketten bestellen op basis van DNA testen, intoleranties en bloedwaarden. […]

  • Voeding Nu 1 (2019)
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer. Met dit keer aandacht voor dans & voeding, E-nummers en apps […]

  • Voeding zwangeren wijkt op essentiële punten af van de aanbevelingen
    on 1 januari 1970 at 00:00

    De voeding tijdens de eerste duizend dagen van het leven is van belang voor de gezondheid van het kind op latere leeftijd. Het is echter niet bekend wat vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven eten. Het oriënterende onderzoek Nutricheck Mama geeft een indicatie: deze vrouwen lijken gemotiveerd om gezond te eten, maar hun voeding wijkt desondanks af van de aanbevelingen van het Voedingscentrum. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • Studie naar de trouw aan schoolprogramma's ter preventie van overgewicht en obesitas
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Om overgewicht en obesitas bij kinderen te voorkomen worden er wereldwijd preventieprogramma’s ontwikkeld. Veel van deze programma’s richten zich op scholen om zoveel mogelijk kinderen te bereiken. In de praktijk blijkt dat de programma’s vaak minder effectief zijn dan werd verwacht. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • Gezond eten vraagt om een gezonde eetomgeving
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Een op de twee volwassen Nederlanders is te zwaar. Ook kinderen en jongeren hebben steeds vaker te maken met overgewicht. Anno 2018 is ongeveer 14% van de jeugd te zwaar. Overgewicht gaat gepaard met tal van gezondheidsrisico’s. Het voorkomen en verminderen ervan is dan ook een van de grootste uitdagingen op het gebied van gezondheid. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • Proeverij mocktails: De ervaring van alcohol is als kijken naar een schilderij van Picasso
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Een lichte ‘oe en ah’ is er onder de proevers te horen als ze een cocktail ingeschonken krijgen waarin wolkjes van paarlemoer rond lijken te drijven. Dat ziet er bijzonder uit, een fluwelen sluier beweegt zich door het proefglas dat is gevuld met Cloudem. Met de beleving van dit drankje zit het in een keer goed, nu de geur, smaak en het mondgevoel nog scoren. En ‘raden’ of er alcohol in zit of niet. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • Preventie en prijs
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Het ei is gelegd: het Nationaal Preventieakkoord is klaar. We pakken roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht aan. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • Deskundigen in gesprek over duurzame en gezonde voeding
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Volgens trendwatchers willen consumenten de komende decennia niet alleen dat hun eten lekker is, maar ook nog eens gezond, duurzaam en goed voor het geweten. Kenniscentrum suiker en & voeding nodigde begin oktober tien deskundigen uit voor een rondetafelgesprek over voeding, gezondheid en duurzaamheid. Vanuit hun verschillende expertises gingen ze met elkaar in gesprek. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • Tweede Week Zonder Vlees grootser van opzet
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Van 11 tot 17 maart wordt de tweede editie van de Week Zonder Vlees gehouden. Inmiddels zijn alle 69 partners bekend gemaakt. Hierbij zitten onder andere alle grote retailers. […]

  • De passie van: Diëtiste en promovendus Yvette Beulen
    on 1 januari 1970 at 00:00

    'We moeten leren wat zwangere vrouwen drijft te eten wat ze eten', aldus diëtiste en promovendus Yvette Beulen. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • Ongezond eetgedrag bij overgang naar jongvolwassenheid
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Eetgedrag verslechtert in de overgang van adolescentie naar jongvolwassenheid, maar gedegen kennis over de achterliggende redenen voor deze verslechtering ontbreekt. In recent literatuuronderzoek is de huidige kennis op dit gebied samengebracht. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • Horecava 2019: Hoe zit het met suiker- en zoutreductie? (video)
    on 1 januari 1970 at 00:00

    In Amsterdam was vorige week de Horecava. De vakbeurs voor de horeca werd gehouden van zeven tot en met tien januari in de RAI. VMT was aanwezig en sprak met verschillende voedselproducenten over suiker- en zoutreductie. […]

  • Productnieuws: Nederlandse No Fairytales-groentetortilla’s nu ook in Denemarken
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Drie Deense supermarktketens Netto, Bilka en Føtex nemen de Nederlandse groentetortilla’s van No Fairytales op in hun assortiment. De tortilla’s zullen door heel Denemarken te koop zijn in 625 vestigingen. Er zullen twee varianten verkrijgbaar zijn de Rødbede Tortilla (rode bieten) en de Gulerods Tortilla (wortel), beide bestaande uit 45% groenten. […]

  • Arla Foods Ingredients lanceert nieuw concept voor zuigelingenvoeding
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Arla Food Ingredients brengt een nieuwe formule zuigelingenvoeding op de markt. Het comfortconcept voor zuigelingenvoeding is gebaseerd op wei-eiwit en bevat alfa-lactalbumine, het meest voorkomende eiwit in moedermelk. […]

  • Naturli Foods introduceert plantaardig gehakt bij Albert Heijn
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Albert Heijn heeft vanaf 8 januari een nieuw product in de schappen liggen. Het merk Naturli Foods voorziet 650 Albert Heijn winkels van plantaardig gehakt. Met dit product is de vraag van consumenten om meer vleesvervangers in de winkel te hebben beantwoord. […]

  • Vleesconsumptie in Nederland: Gedrag gedraagt zich anders dan gedacht
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Gedragsverandering is geen eenvoudige zaak, vooral niet als het om gedrag gaat met diepe wortels in de eetcultuur. Een waarheid als een koe, die desalniettemin kan verrassen. Dit is het geval met het huidige vleesconsumptiegedrag in het Nederland. De onlangs verschenen nota Vleesconsumptie in Nederland en de nieuwste Voedselconsumptiepeiling werpen hier licht op (1,2). Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • De 5 opvallendste onderzoeken van dit jaar
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Vlak voor de jaarwisseling is het altijd leuk om even te bekijken wat opvallend nieuws was dit jaar. Misschien dat je iets gemist hebt, daarom hebben we 5 opvallende berichten op een rijtje gezet. […]

  • Over de grens
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Een nieuwe opdracht, een overleg over een workshop voeding in media, een handleiding over storytelling, de laatste teksten voor een nieuwe website én oh ja, deze column. ‘Morgen gaat Voeding Nu naar de drukker’, mailt de hoofdredacteur me vriendelijk doch dwingend. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8. […]

  • De 10 meest gelezen artikelen van 2018
    on 1 januari 1970 at 00:00

    Zo aan het eind van het jaar is het altijd leuk om even terug te kijken naar het afgelopen jaar. Leuk en nuttig om te zien welke artikelen het best werden gelezen. Misschien dat je iets gemist hebt, daarom hebben we de 10 best gelezen berichten op een rijtje gezet. […]