Tarieven – Diëtistenpraktijk Weet & Eet

Tarieven


In 2021 wordt voor iedereen 3 uur dieetadvisering uit de basisverzekering vergoed. Hou er rekening mee dat dieetadvisering onder het eigen risico valt, dat in 2021 wettelijk is vastgesteld op 385 euro (eigen risico geldt niet voor kinderen <18 jaar)

Heeft u meer begeleiding nodig? Zorgverzekeraars vergoeden vaak nog een aantal uren dieetadvisering in de aanvullende verzekeringen, maar dit is bij iedere zorgverzekering anders. Vanuit de ketenzorg, dit geldt voor Diabetes, COPD en CVRM (Cardio Vasculair Risico Management), is er een speciale vergoeding vastgesteld. Kosten voor de dieetadvisering gaan niet van het eigen risico af. Ketenzorg is echter per regio en huisarts weer verschillend, informeer daarom altijd bij uw eigen zorgverzekeraar of huisarts.

Goed om te weten: u heeft in principe geen verwijzing nodig om een afspraak te maken, bij de diëtist kan je terecht via directe toegankelijkheid. Ook de belastingdienst vergoed onder bepaalde voorwaarden mee aan uw dieet. Hiervoor gaat u naar: Dieetlijst 2021

Per zorgverzekeraar kan het tarief wat verschillen vandaar de variabele onderstaande tarieven:
Eerste consult gesprek / intake

(45 minuten)
€60-70,-
Vervolg consult gesprek

(kort of lang, 15-30 minuten gesprek)
€15-35,-
Telefonisch / Email consult
€15,-
Huisbezoek toeslag

(uittoeslag)
€20-30,-


Bij verhindering kunt u de afspraak tot 24 uur van te voren afzeggen zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Wanneer een afspraak niet of te laat wordt afgezegd, wordt de geplande tijd in rekening gebracht. Deze rekening kan niet worden ingediend bij de zorgverzekeraar, maar moet zelf worden betaald.

Om tot een goede en plezierige samenwerking te komen, werkt deze praktijk volgens algemene voorwaarden. De voorwaarden kunt u lezen in het pdf bestand bij de voet-tekst onderaan de website.