Tarieven – Diëtistenpraktijk Weet & Eet

Tarieven


In 2020 wordt voor iedereen 3 uur dieetadvisering uit de basisverzekering vergoed. De tarieven zijn door de zorgverzekeraars vastgesteld en kunnen onderling enigszins variëren, maar het bedrag ligt ongeveer op 60 euro per uur (directe tijd). Hou er rekening mee dat dieetadvisering onder het eigen risico valt, dat in 2020 wettelijk is vastgesteld op 385 euro (eigen risico geldt niet voor kinderen <18 jaar)

Zorgverzekeraars vergoeden vaak nog een aantal uren dieetadvisering in de aanvullende verzekeringen, maar dit is bij iedere zorgverzekering anders. Bent u benieuwd of uw zorgverzekeraar extra uren vergoedt? U kunt dit het beste nagaan bij overzicht van de vergoedingen van zorgverzekeraars van 2020

Vanuit de ketenzorg, dit geldt voor Diabetes, COPD en CVRM (Cardio Vasculair Risico Management), is er een speciale vergoeding vastgesteld. Kosten voor de dieetadvisering gaan niet van het eigen risico af. Ketenzorg is echter per regio en huisarts weer verschillend, informeer daarom altijd bij uw eigen zorgverzekeraar of huisarts.

Goed om te weten: u heeft in principe geen verwijzing nodig om een afspraak te maken. Echter vergoeden sommige zorgverzekeraars alleen dieetadvisering met een verwijsbrief. Vraag deze eisen na bij uw eigen zorgverzekeraar of de diëtiste van Weet & Eet.

Ook de belastingdienst betaald onder bepaalde voorwaarden mee aan uw dieet. Hiervoor gaat u naar: Dieetlijst 2020

Komt u zonder verwijsbrief van uw arts of krijgt u geen vergoeding (meer) van uw zorgverzekeraar? In 2020 is het tarief voor niet gecontracteerde zorg of niet te declareren tijd €14,50 per kwartier. Voor de consulten betekent dit het volgende:
Eerste consult gesprek / intake

(60 minuten gesprek, 30 minuten uitwerktijd)
€90,-
Vervolg consult gesprek

(20 minuten gesprek, 10 minuten uitwerktijd)
€30,-
Vervolg consult kort

(10 minuten gesprek, 5 minuten uitwerktijd)
€15,-
Telefonisch / Email consult

(Per 15 minuten gesprek)
€15,-
Weeg & Meet consult (BIA impedantie meting)

(15 minuten)
€15,-
Huisbezoek

(uittoeslag)
€25,-
Wandelconsult

(20 minuten wandelen, 10 minuten uitwerktijd)
€30,-


Bij verhindering kunt u de afspraak tot 24 uur van te voren afzeggen zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Wanneer een afspraak niet of te laat wordt afgezegd, wordt de geplande tijd in rekening gebracht. Deze rekening kan niet worden ingediend bij de zorgverzekeraar, maar moet zelf worden betaald.

Om tot een goede en plezierige samenwerking te komen, werkt deze praktijk volgens algemene voorwaarden. De voorwaarden kunt u lezen in het pdf bestand bij de voet-tekst onderaan de website.