Vandaag gaat Nationale week zonder vlees van start – Diëtistenpraktijk Weet & Eet

Vandaag gaat Nationale week zonder vlees van start

15205502 - vegetable isolated on a white background

15205502 - vegetable isolated on a white background

Vandaag is de start van de nationale week zonder vlees in Nederland. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks evenement wordt in maart. Het belangrijkste doel is meer bewustzijn te creëren over de impact van vleesconsumptie op gezondheid en milieu.

De week zonder vlees is een initiatief van de stichting Nationale Week Zonder Vlees met voorzitter Isabel Boerdam, blogster en schrijver van het boek De Hippe Vegetariër. De campagne moet mensen aansporen om een week geen vlees te eten, door vegetarische en plantaardige gerechten te promoten. Volgens de stichting bespaart iedereen die één week geen vlees eet grote hoeveelheden water en CO2-uitstoot. Ook is het eten van meer plantaardige producten en minder vlees goed voor de gezondheid.

Grote steun

Vanaf 1 januari is er aandacht gevraagd voor deze campagne. Mensen konden zich aanmelden om zo het initiatief te steunen, meer dan 25.000 mensen hebben dit gedaan. Ook is er veel steun van bedrijven en instellingen. Zo doen 53 partners uit de voedingsindustrie, 4 universiteiten, 95 scholen en 63 pompstations mee.